Karácsony hallgat, a fővárosi képviselők nem tudják, hova juthatott a hídpénzből + videó

Hónapok óta tart az úgynevezett hídpénzbotrány, és hiába van már nyomozás is, Karácsony Gergely szerint nincsen ügy. A hírek pedig már arról szólnak, hogy a hídpénzből készpénz formájában a Városházára is juthatott, a fővárosi képviselők azt állítják, erről nem tudnak.

2024. 04. 24. 14:51
HZ1_9546

20221217 budapest karacsony gergely atadja a forgalomnak a lanch

20221216 Budapest Átadták az ideiglenes forgalomnak a felújított Lánchidat. A hídon egyelőre csak a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) járművei, valamint a taxik, a segédmotoros kerékpárok, a motorosok, a kerékpárosok, valamint a mikroközlekedési eszközöket használók közlekedhetnek.fotó: Havran Zoltán (HZ)Magyar Nemzetképen: Karácsony Gergely főpolgármester
Fotó: Havran Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Budai Gyula feljelentése alapján már a rendőrség is nyomozást rendelt el a hídpénzbotrányban. A gyanú szerint a milliárdokkal túlárazott beruházásra szánt közpénz egy része készpénz formájában, több közvetítőn keresztül a Városházán és vezető baloldali politikusok zsebében köthetett ki. A Magyar Nemzet erről szerette volna legutóbb kérdezni Karácsony Gergelyt, aki kitérő válaszokat adott és szerinte Budai Gyula őrültségeket beszél.

Budai Gyula lázálmaiban én biztosan nem fogok tudni segíteni

 – a hídpénzbotrányban tovább folytatódik Budai sértegetése, a fent idézett mondatot Kiss Ambrus főpolgármester-helyettes mondta a Magyar Nemzetnek. A politikus szerint egyébként a Kehi-jelentés is azt bizonyítja, hogy a 2020-as évben volt 42 milliárd forint bevétele az A-Hídnak, és ebből folytak át Vig Mórhoz az összegek. Kiss Ambrus azt is mondta, hogy az érintett időszakban a főváros nem volt szerződésben az A-Híddal, pedig a jelentésből ennek pont az ellenkezője derült ki.


 

Tüttő Kata szocialista főpolgármester-helyettes ugyan nagyon beszédes kedvében volt,

 de csendre intette az őt kérdező újságírókat, és nem volt hajlandó érdemben válaszolni a neki feltett kérdésekre.
 

Bősz Anett, a DK főpolgármester-helyettese pedig azon az állásponton van,

 hogy az ártatlanság vélelme mindenek felett való, de amint bebizonyosodik bármi, akkor majd állást foglal.
 

Horváth Csaba, Zugló MSZP-s polgármesterének fogalma sincs róla, hogy hova kerültek a pénzek,

 de egészen biztos benne, hogy a Városházának ehhez semmi köze, szerinte a hatóságoknak kell kivizsgálniuk az ügyet, hiszen mint mondta,  a kampányban nem kell a fővárosnak ilyen vizsgálatot lefolytatnia. Párttársa, Kispest polgármestere, Gajda Péter pedig szokatlanul sejtelmesen nyilatkozott az ügyben, szerinte pár éven belül az üggyel összefüggésben mindenki meg fog lepődni, ennél többen azonban nem volt hajlandó elárulni azzal kapcsolatban, hogy mit tud.
 

Szaniszló Sándor DK-s polgármester ugyan várja a feljelentés végét, 

de szerinte Balog Zoltán püspöki minőségével kellene inkább foglalkoznia a sajtónak, és éppen ezért nem akar nyilatkozni.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.